هشدار اوباما به ناتو: روزهای سختی در افغانستان در پیش است
نوشته شده توسط : brezzers
اوباما در اجلاس ناتو

آقای اوباما در این اجلاس از فداکاری های مردم آمریکا در راه صلح در افغانستان سخن گفت

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در اجلاس سران ناتو در شهر شیکاگو، که مساله عقب نشینی نیروهای خارجی از افغانستان دستور کار اصلی آن است، هشدار داده که "روزهای سختی" در پیش است.

فرانسوا اولاند رئیس جمهوری جدید فرانسه نیز بار دیگر گفت که او نیروهای کشورش را تا پایان ۲۰۱۲، یعنی دو سال زودتر از موعد قبلی، از افغانستان خارج خواهد کرد.

ناتو برای تحویل دادن امور امنیتی به نیروهای افغان تا پایان سال ۲۰۱۴ آماده می شود.

حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان گفت که کشورش کاملا به مسئولیت های خود آگاه است.

بعضی از اعضای ناتو قول ارائه کمک مالی برای یاری رساندن به نیروهای افغان برای مقابله با شورشگری طالبان پس از خروج نیروهای خارجی را داده اند.

کارولاین وایات خبرنگار بی بی سی در شیکاگو می گوید که این اجلاس در جستجوی آشتی دادن این دو پیام متفاوت است.

به گفته خبرنگار ما از یک طرف به عموم مردم در کشورهای عضو ناتو گفته می شود که جنگ در افغانستان برای نیروهای اعزامی این کشورها درحال پایان یافتن است، درحالی که به افغان ها اطمینان داده می شود که این ائتلاف پس از ۲۰۱۴ افغانستان را تنها نخواهد گذاشت.

"عزم مشترک"

آندرس فو راسموسن، دبیرکل ناتو گفت: "هیچ شتابی برای خروج وجود ندارد. هدف ما، استراتژی ما، جدول زمانی ما همچنان ثابت است."

آقای اوباما اخطار داد که "چالش های بزرگی پیش روست" و از رهبران ناتو خواست "منابع شان را کنار هم بگذارند."

آقای اوباما در این اجلاس که در محل سکونت سابق او برگزار می شود گفت: "همانطور که برای امنیت مشترکمان فداکاری کرده ایم، در عزممان برای کامل کردن این ماموریت متحد خواهیم بود."

رهبران بیش از ۵۰ کشور در این اجلاس حضور دارند که شامل رؤسای دولت های ۲۸ کشور عضو ناتو، آقای کرزی و آصف علی زرداری رئیس جمهوری پاکستان است.

اوباما و کرزی

آقای کرزی یکی از شرکت کنندگان در این اجلاس در شیکاگو است

با شروع گفتگوها، آقای اوباما از "یک دهه دگرگون کننده" در افغانستان و فداکاری های عظیم مردم آمریکا در مسیر صلح، ثبات و توسعه در آن کشور سخن گفت.

علاوه بر آقای اولاند، چندین رهبر ناتو برای عقب نشینی نیروها از افغانستان پیش از سال ۲۰۱۴ در کشورهای خود تحت فشار سیاسی قرار دارند.

با این حال آقای راسموسن گفت که چنین اقداماتی بخشی از طرح خروج است، و با آن مغایرتی ندارد.

او به بی بی سی گفت: "ما اکنون درحال طی کردن فرآیند انتقال تدریجی مسئولیت های عمده امنیتی به افغان ها هستیم و این فرآیند تا پایان ۲۰۱۴ کامل خواهد شد و در جریان آن شاهد خروج نیروها خواهد بود، تغییری از نقش رزمی به نقش پشتیبانی."

برخی ملل - از جمله آمریکا، استرالیا، بریتانیا و آلمان - قول داده اند که به صندوق بین المللی برای کمک به نیروهای افغان پس از خروج ناتو پول اهدا کنند.

انتظار می رود که آمریکا نیمی از چهار میلیارد دلاری که تخمین زده می شود سالانه مورد نیاز باشد را تقبل کند.

خشونت در افغانستان ده سال پس از سقوط طالبان توسط نیروهای آمریکایی فروکش نکرده است. براساس ارقام سازمان ملل آمار کشته ها در سال ۲۰۱۱ رکورد تازه ای ثبت کرد و به ۳۰۳۱ نفر رسید که بخش اعظم آن ناشی از عملیات پیکارجویان بود.

پیشتر در ماه جاری، طالبان شروع عملیات تهاجمی سالانه در فصل بهار را اعلام کرد. روز شنبه یک بمبگذار انتحاری حداقل ۱۰ نفر از جمله تعدادی کودک را در یک ایست بازرسی در ولایت خوست کشت.

بحث دفاع موشکی

خبرنگاران می گویند که دولت اوباما امیدوار است آقای زرداری با بازگشایی خط مهم تدارکاتی از پاکستان به افغانستان که در ماه نوامبر پس از مرگ شماری از سربازان پاکستانی در یک حمله هوایی آمریکا بسته شد موافقت کند.

همکاری پاکستان برای موفقیت در ماموریت بین المللی در افغانستان ضروری تلقی می شود.

یکی دیگر از موضوع های این اجلاس سیستم دفاع موشکی برای اروپا با هدف مقابله با تهدید احتمالی از سوی ایران است. این سیستم با ابتکار آمریکا ساخته می شود.

انتظار می رود که رهبران ناتو اولین مرحله از این طرح را که با استقرار ناوهای جنگی آمریکایی مجهز به ضدموشک ها در مدیترانه و نصب سیستم راداری در ترکیه همراه است اعلام کنند.

روسیه مخالفت شدید خود با این طرح را اعلام کرده است چرا که معتقد است بازدارنده اتمی آن را تضعیف می کند.





:: برچسب‌ها: وابسته به تکزاس , سیاه و سفید ,
:: بازدید از این مطلب : 3215
|
امتیاز مطلب : 227
|
تعداد امتیازدهندگان : 49
|
مجموع امتیاز : 49
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 خرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: